Månadsmöte i december

Månadsmöte den 9/12 2020

 

Klockan 21:00 träffades på 1852 KHz SM7GIB –ALC –BCX –DLK –BIC –DTT och SA7LAK. Samt några lyssnare som ej hade möjlighet att sända på 160m.

Efter kort anförande av –GIB övergick samtalen i mer allmän anda där bland annat Lennart, SM7BIC berättade om kondsen på 160m och det börjar bli bättre på morgonen för den som är uppe tidigt. (Vattnar guldfisken?)

Lennart berättade även att ON4UN gått ur tiden. ON4UN har under lång tid varit en utvecklare av lågbanden 40, 80 och 160 m. Han har skrivit många böcker om möjligheterna att använda dessa band för kommunikation för oss radioamatörer. Lennart berättade även att han besökt ON4UN vid ett tillfälle på -80 talet. I ON4UN:s böcker finns även beskrivet hur man kan gå tillväga för att bygga antenner för den ”lilla” tomten. 

Efter några rundor av mikrofonen till samtliga avslutades kvällens möte. Nu för vi se vad som händer under 2021 och vi får hoppas på sticket i armen under våren så vi kan träffas igen.

Vi har alla en utmaning i dagens situation kring Covid 19 och tyvärr kommer antagligen våren att vara lika utmanande. Vi tar därför gärna emot önskemål om aktiviteter som vi tillsammans kan göra. Vi önskar att alla kommer in med synpunkter kring detta och framförallt, att dessa är kopplade till vår fantastiska hobby, RADIO. Exempel kan vara, behöver någon hjälp med att sätta upp en antenn? Saknas det byggbeskrivningar inom något område exempelvis antenner? Kan vi träffas utomhus för någon typ av aktivitet? Är det förenligt att träffas utifrån FHM:s rekommendationer?

 

Ja, det finns många inspel utifrån den situation vi befinner oss i. Sköt om er alla, och amatörradio är en fantastisk hobby trots den situation vi befinner oss i. Sköt om er alla!

 

God Jul och Gott Nytt År från oss i styrelsen.

 

SM7DTT/Sven

Lämna ett svar