Månadsmöte i februari

Månadsmöte i februari

 

Efter sedvanligt årsmöte som leddes med van hand av SM7AWQ/Christer, följde en aktivitet där SM7JKW/Greger från Electrokit visade sin nya spektrumanalysator i serien SSA3000X, Spectrum Analyser. En mycket prisvärt mätinstrument för egenbyggaren. För att få ytterligare information, gå gärna in på sidan https://www.electrokit.com/  där man kan se mätinstrumentet. Greger har även många produkter som egenbyggaren har stor nytta av. Mätningar gjordes på följande riggar, Atlas och Icom 706 MKII. Mätresultatet redovisas inte här. Här följer en bildkavalkad.

 

 

 

JKW

Här ser vi SM7JKW/Greger vid sin nya produkt, SSA3000x Spectrum Analyser. Tack Greger för att du visade din nya produkt!

 

 

BCX_ALC_JKW

Här ser vi från vänster till höger, SM7BCX/Yngve, SM7ALC, Sven och SM7JKW/Greger under mätningarna av Atlas riggen. Mätningarna gjordes på samtliga amatörband som riggen har möjlighet att sända på. Med hjälp av spektrumanalysatorn såg man enkelt hur sändningssignalen såg ut samt hur ”ren” signalen var. Även övertoner mättes lätt upp.

 

 

Atlas

Här ser vi spektrumanalysatorn med tillhörande mätprobar, Bird effektmätare och Bird konstlast. Mätprobarna tillverkade av BCX och ALC. Tack till BCX och ALC för teknisk support.

 

Klubben bjöd sedvanligt på fika i samband med årsmötet. Efter mötet diskuterades det livligt om IOTA aktiviteter och nya DXCC erövringar. Styrelsen önskar alla en fortsatt aktiv radiomånad.

 

 

Publicerat: SM7GIB/Mats

 

 

Lämna ett svar