Besök hos SM7BCX – Yngve – Stenhejdan.

 

 

Sommarbesök hos SM7BCX/Yngve.

  

  

 Operatorsrummet 

Här ser vi NE2Q/Jay vid Yngves operatörsplats. Jay fick QSO med några USA stationer direkt på 20m SSB. Jay imponerades av Yngves fina stationsplats och antenner. Han har ett stort intresse för antenner och han har skrivit några artiklar om ämnet i ARRL:s tidning QST.  I bakgrunden ser vi SM7GUY/Ingvar och SM7AWQ/Christer.

Foto: SM7GIB, Copyright.

  

Vi var tio amatörer som åkte till Stenhejdan och besökte SM7BCX/Yngve som visade sitt QTH. Nytt för tillfället var hans tillbyggnad av garage, snickeriverkstad, värmecentral och trädgårdsförråd. Han startade sin visning utomhus där han gick igenom de fast installerade antennerna. Allt från RX – antenner till sändarantenner. Vi som besökte Yngve var, SM7GUY/Ingvar, SM7DKF/Ronnie, SM7AWQ/Christer,  SM7PAF/Tommy, SA7BGN/Joakim, SM7ALC/Sven, SM7DAY/Fred, SM7DXQ/Mats, SM7GIB/Mats och vår amerikanske vän NE2Q/Jay.

  

Yngve visade oss först runt kring hans antennsystem. Efter detta så intog alla en välförkänt fika i hans nybyggda garage. Nybryggt kaffe, kakor och hembakad tårta fanns att avnjuta. Därefter så fortsatte Yngve att visa oss runt i hans nybygge, verkstad, museum och shack. 

  

  

 rx_antennas

Här ser vi besökarna inspekterande Yngves RX antenner. K9AY samt en magnetisk loop antenn för 160m.

  

 

BCX_mast_orginal

Här ser vi SM7BCX/Yngve vid sin 160m vertikal. Den är 38 meter hög och har 88 vertikaler. Radilernas längd är 40m vardera samt nerplöjda i den Skånska ”myllan”.  Foto: SM7PAF/Tommy Copyright.

  

  

 

BCX_160vertikal

Här berättar Yngve om bygget av vertikalen. Foto: SM7GIB, Copyright.

  

 

 

Mast2_deltagare

Här står besökarna vid mast nummer två. I toppen finns en 4 elements yagi för 40 meter på en höjd av 22 meter. Yngve berättade om projektet och förklarade hur han gått tillväga. Foto: SM7GIB, Copyright.

  

  

  

Fika_BCX

Efter en rundvandring bland alla antenner så satte sig alla deltagarna vid framdukat fikabord i Yngves nybyggda garage. Yngve tog sig tid och förklarade ingående om planerna om sin nya byggnad. Foto: SM7GIB, Copyright.

  

 

Verkstad1

Här ser vi SM7BXC/Yngve och NE2Q/Jay. Jay kontrollerar ett av Yngves slutstegsbyggen. Foto: SM7GIB, Copyright

 

 

Verkstad2

Till vänster SM7BCX/Yngve och till höger NE2Q/Jay, i Yngves elektronikverkstad. I badgrunden kan vi se ett att Yngves slutstegsprojekt. Foto: SM7GIB, Copyright

 

 

Vi alla som fick möjligheten att besöka Yngve tackar ödmjukast för möjligheten att bese alla antenner, verkstad, radioshack, museum mm.

 

Stort TACK Ann-Margret och Yngve för en jättefin dag!

 

 

 

Med dessa ord önskar Styrelsen en skön och avkopplande radiosommar!

 

 

Publicerat: SM7GIB/Mats

 

Text: SM7GIB/Mats