Månadsmöte i mars

Månadsmöte i mars, besök på LTH i Lund

Vid vårt månadsmöte i mars besökte klubben LTH i Lund där SM7VCF/Johan ordnat med ett studiebesök på sin arbetsplats. Vi fick föreläsningar i mätteknik, nya mätinstrument, hur man kan läsa av handens rörelser som utvecklingsprojekt till att kanske slippa en mus eller tangentbord i framtiden. En av punkterna sparades och det var att mäta EMC kring våra nätanslutna apparater och utmaningarna som alla radioamatörer har här i dessa frågor. Föreläsare var Göran Jönsson, SM7LSZ och professor Daniel Sjöberg. Här följer en bildkavalkad. 

 

 

Här ser vi SM7LSZ/Göran som mäter med hjälp av en spektrumanalysator kring 100GHz hur radiovågorna uppträder i ett visst medium. Mätinstrumentet är det senaste inom mycket korta radiovågor. Tack Göran för en utomordentlig givande föreläsning! Foto och copyright: SM7VCF/Johan

 

 

 

Här ser vi Professor Daniel Sjöberg föreläsa om hur man med enkla medel läser av, mäter handens rörelser. Daniel använder samma föredrag för sina doktorander i en kurs som han handleder. Tack Daniel för ett intressant föredrag! Foto och copyright SM7VCF/Johan. 

 

 

 

 

 

 

Här överlämnar SSRA:s ordförande, SM7GIB/Mats en gåva till Göran för kvällens föredrag, en ask med god choklad inhandlad av SA7BGN/Joakim. Göran som har en viss förkärlek för denna produkt blev mycket glad av gåvan och hoppades att SSRA kunde komma tillbaka till LTH vid ett annat tillfälle. Foto och copyright: SM7DLK

Stort tack SM7VCF/Johan för att du ordnade besöket hos LTH, din arbetsgivare. Vi var många som imponerades av kvällen. 

 

Publicerat: SM7GIB/Mats 

 

Lämna ett svar