Sommarmöte hos SM7BCX

Sommarmöte hos SM7BCX. Ett samarbete mellan SK7DX och SK7OA. 

Yngve hade sedvanligt bjudit in till sommarmöte i augusti där han öppnade upp sitt hem till oss alla från SK7DX och SK7OA. Förutom att Yngve visade sin nya antenn för 10 MHz berättade han vidare om sina andra antenner. Hans antennpark är imponerande. för 160 meter har Yngve en vertikal på 38 meter med 80 radialer. 80 meters antennen är fyra vertikaler med eleverade radialer och en fasbox och för 40 meter har Yngve en 4 elements yagi. För 20, 17, 15, 12 och 10 meter en step IR yagi. Efter att Yngve föreläst om sin antenn för 30 meters bandet och visat runt samlades alla i hans garage som idag fick fungera som mötesrum och här tittade vi på en film om SM7BAE/Kjell SK och hans äventyr kring månstuds – EME kommunikation. Här var även Yngve, SM7BCX involverad i att bygga antenner och slutsteg. SM7BAE och SM7BCX var pionjärer i EU med att köra EME på 60 – talet. Efter detta bjöds på lunch och här startade många intressanta diskussioner kring antenner, historia, planer kring riggar mm.

 

 

Här ser vi Yngve, SM7BCX i berättartagen gällande sin nya riktantenn för 30 meters bandet. Fyra dipoler som hänger vertikalt och fasas nedtill med en fasningsbox. 

 

Vädret var inte det bästa men detta trotsade mötesdeltagarna och lyssnade aktivt på Yngves berättande kring antennen som är en konstruktion av G3PJT.

 

 

Här ser vi antennboxen/fasboxen som kopplar ihop de fyra vertikala dipolerna och antennen är för 30 metersbandet.  

 

 

Maten smakade bra och många tekniska diskussioner följde till kaffet. här ser vi bl. a. SM7OVK/Jens och SM7DXQ/Mats. Mats med ryggen mot kameran. 

 

 

 

Här ser vi från vänster SM7EYW/Torleif, SM7DKF/Ronnie, SM7AWQ/Christer, SM7FMX/Mog och SM7DAY/Fred. Tack Christer, SM7AWQ för hjälpen med att ordna maten!

 

Här ser vi nästan alla mötesdeltagarna från SK7DX och SK7OA diskuterandes om sommarprojekt och nya projket. 

 

Tack Yngve/SM7BCX för din gästfrihet och föreläsning och tack till SM7AWQ/Christer för hjälpen med att ordna mat. 

 

Styrelsen 

 

Publicerat: SM7GIB

 

Copyright: SM7GIB

 

 

Lämna ett svar