IOTA EU-139 Seskarö

sesk2Under helgen 3-5/8 2012 aktiverade undertecknad EU-139 i samband med SK2HG Field Days på Seskarö.

Under vistelsen i SM2 land begagnar jag mig av mitt call SM2I.

Trafiksätten varierade mellan CW och PSK-31, men SSB gick inget vidare. Det blev, QRP till trots, flera fina QSO både inom och utom Europa. Maxeffekt som kördes var 2,5W med Yaesu FT-817nd och en inverted V strax intill strandkanten.

Norrbottens Kuriren svängde inom och intervjuade några av oss, tidningsurklippet finns att beskåda här

Aktuell log återfinns på QRZ.com under ovan nämda call.

Förutom radio ägnades tid också åt Geocaching vilket engagerade hela familjen inklusive flera släktingar. Helgens stora begivenhet var dopet av vår lilla dotter Emma, som ägde rum i Sangis bykyrka.

Bilden tagen ”ute i grönskan” var min operatörsplats under större delen av lördagen. Bilden inomhus är tagen på kvällskvisten när jag tittade på en Yaesu FT-2000. Till vänster om FT-2000 ligger min QRP rig som jag körde PSK31 med inomhus (myggen kommer om kvällen och då kan man inte vara ute) när NK tittade in och intervjuade oss.bild (9)
Johan