Portabel QRP körning i SM2 land

Under vecka 29-30 var jag med familj uppe hos svärföräldrarna i SM2 land, närmare bestämt Sangis. Sangis ligger några kilometer öster om Kalix längs E4:an och nån mil längre österut återfinns Haparanda. På vägen till Haparanda finner man EU-139, Seskarö.
Vädret var hela tiden till belåtenhet och gav mig tid att köra radio utomhus i 26 grader och solsken. Någon dag var det regn med tillhörande åska, eller tvärtom, men alla andra dagar var det radiokörning utomhus i någon utsträckning. Blev inga långa pass eftersom det skulle hinnas med att bada i Bottenviken, träffa bekanta och umgås med familjen.
Utrustad med en Wilderness Sierra KC2, egentillverkad paddle, en 12v ack och en mycket noggrant tillverkad dipol för 30M var det enkelt och snabbt att komma igång. Träden finns det ju gott om och i de flesta fall blev det inverted V som fungerade allra bäst.
Körde både från sommar QTH i Sangis, men även nån avstickare till EU-139. Tyvärr var vi bokade på flyg hem dagarna precis innan Seskarö field day skulle gå av stapeln, men där har jag medverkat förr så det kändes OK att åka hem ändå.
Flera QSO blev det, endast utrustad med 30M modul, på CW med bl.a. Norge, södra Sverige, Finland, Ryssland och Tyskland. QSL kort är nu skriva och kontakterna inlagda på LoTw.
Ser fram mot att finslipa min utrustning och optimera den mera till nästa resa. Bland annat skall papper och penna bytas ut mot en liten PDA.
73sss SM2I / SM7I

Under vecka 29-30 var jag med familj uppe hos svärföräldrarna i SM2 land, närmare bestämt Sangis. Sangis ligger några kilometer öster om Kalix längs E4:an och nån mil längre österut återfinns Haparanda. På vägen till Haparanda finner man EU-139, Seskarö.

Vädret var hela tiden till belåtenhet och gav mig tid att köra radio utomhus i 26 grader och solsken. Någon dag var det regn med tillhörande åska, eller tvärtom, men alla andra dagar var det radiokörning utomhus i någon utsträckning. Blev inga långa pass eftersom det skulle hinnas med att bada i Bottenviken, träffa bekanta och umgås med familjen.

Utrustad med en Wilderness Sierra KC2, egentillverkad paddle, en 12v ack och en mycket noggrant tillverkad dipol för 30M var det enkelt och snabbt att komma igång. Träden finns det ju gott om och i de flesta fall blev det inverted V som fungerade allra bäst.

Körde både från sommar QTH i Sangis, men även nån avstickare till EU-139. Tyvärr var vi bokade på flyg hem dagarna precis innan Seskarö field day skulle gå av stapeln, men där har jag medverkat förr så det kändes OK att åka hem ändå.

Flera QSO blev det, endast utrustad med 30M modul, på CW med bl.a. Norge, södra Sverige, Finland, Ryssland och Tyskland. QSL kort är nu skriva och kontakterna inlagda på LoTw.

Ser fram mot att finslipa min utrustning och optimera den mera till nästa resa. Bland annat skall papper och penna bytas ut mot en liten PDA.

73sss SM2I / SM7I

sm2i