Remoterig

Jag har nu införskaffat ett Remoterig kit från min vän Mikael, SM2O, lödat ihop lämpliga kablar samt konstuerat en liten kopplingsbox så att jag dels skall kunna använda originalmiken till riggen, del sett vanligt PC headset för att köra.

Jag har testat detta över 1 Gbit/s LAN, 24/8 Mbit/s ADSL och 3G koppling mot Internet och samtliga tre fungerar bra, men kör man 3G får man vara beredd att skruva lite på kvalitetsparametrarna för att det skall fungera OK.

Måste säga att jag är djupt imponerad över enkelheten och kvaliteten på lösningen. Hade jag haft en rig med löstagbart controlhead hade jag inte behövt använda min PC och HRD för att hantera riggen, men det känns inte som ett problem att köra HRD vare sig på den stationära datorn hemma eller på min laptop när jag är ute och reser.

Nu funderar jag på att bygga ut med fjärrstyrd rotorstyrning och antennswitch.

Kan varmt rekomendera Remoterig som är ett komplett ”in a box” alternativ till allehanda lösningar som inkluderar PC, Skype, VNC och andra krångliga lösningar.

Med Remoterig har man allting i ett och det är bara att ta med sig burken när man t.ex. ska ut och resa.

dscn0841_2

73 de SM7I